коронавирус


Итно предупредување до лекарите во Велика Британија, голем број деца со симптоми слични на корона

Лекарите во Велика Британија итно се предупредени дека се регистрирани голем број заболени деца со сериозни симптоми слични на оние што се јавуваат кај инфекциите…Американските научници со конечен одговор: Дали вирусот ќе опстане во лето?

Истражувањата велат дека сончевата светлина го убива вирусот во рок од неколку минути. Тоа се резултати од истражувањето на Министерството за внатрешна безбедност во САД,…Почина скопјанец заразен од коронавирус на пат кон болница

Според дополнителната информација од Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) 45-годишен пациент од Скопје, тестиран и потврден позитивен на Ковид-19 преку Ветеринарен факултет, починал на пат…


Апаратите за вода и кафематите можен преносител на коронавирус

Трудовиот инспекторат забранил за употреба 215 кафемати на бензински пумпи и повеќе други локации по градовите, соопшти претседателка на инспекциски совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска. Соопштувајќи ги…
Филипче: Коронавирусот најверојатно ќе заврши со некоја форма на колективен имунитет

Коронавирусот најверојатно ќе заврши со некоја форма на колективен имунитет, во моментот се собираат повеќе податоци, се работи на вакцина, а дотогаш ќе биде присутен….