исламска држава

Сите мислеа дека е мртов, а тој најавува одмазда: Прво видео од водачот на Исламска држава

Предводникот на терористичката група Исламска држава, Абу Бакр ал Багдади, се појави во видое снимка, за која се претпоставува дека е од неодамна, со што…Германска џихадистка купила 5-годишно девојче од Ирак: Го чувала како роб и го оставила да умре од жед…

27-годишната Германка Џенифер В. и нејзиниот сопруг во 2015-та година купиле девојче од Ирак кое што го чувале како домашна робинка во ирачкиот град Мосул…ВИДЕО: Верувале дека злото е измислено – Американска двојка убиена од Исламска држава

Своето патување го бележеле на Инстаграм, а минале и низ Македонија, Хрватска и Албанија, и уште 10 земји, додека не стигнале до Таџикистан. Тука минале…Борците на ИСИС полека пристигнуваат до Европа: Целта им е да изведат што е можно повеќе терористички напади

Список од 50-тина сомнителни лица, кој содржи и нивни лични податоци, Интерпол го предал на новинарите на “Guardian” на увид кон крајот на ноември. Во…