хуманост


Сопругот ја оставил кога останала неподвижна: Посмислувала на самоубиство, а потоа се случил чудесен пресврт

По тешкиот мозочен удар кој ја парализирал од половината надоле во март 2015. година, Рајона Кели не очекувала дека повторно ќе биде среќна. Уште во…

Aна и Игор Стојанови своите подароци од свадба ги донираа на Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух, говор и глас

Mладата брачна двојка Ана и Игор Стојанови деновиве направија невообичаена донација и ги усреќија децата кои го посетуваат Заводот за рехабилитација на деца со оштетен…


ДА БИДЕМЕ ХУМАНИ: На малиот Алексеј итно му треба нашата помош!

Шестгодишниот Алексеј боледува од ретка болест прогресивна мускулна дистрофија – Дишен, која предизвикува изумирање на мускулните влакна. Медицинскиот центар за матични клетки (ВУ) во Пекинг…