петок, 25 мај 2018

Ѓон Кастриот

Албански научник: Скендербег е Словен и се борел за одбрана на христијанството (ВИДЕО)

Познатиот албански професор, историчар и поранешен шеф на албанската дипломатија,Паскал Миљо тврди дека Скедербег бил Славјанин(Словен) и оти семејството било српско. Гостувајќи во телевизиска емисија посветена на 550-годишнината од смртта на Скендербег, Миљо додаде дека…