германија

Во Германија се апсат чеченски исламисти

Во повеќе германски покраини полицијата спроведе претреси поради сомненија за „подготовки на тешки насилства кои ја загрозуваат земјата“. Државното обвинителство во Берлин утрово спроведе претреси…Kолку се заработува во Германија: Искусните лекарите земаат најмалку 9.000 евра месечно

Највисоките плати во земјата ги имаат најискусните лекари кои годишно заработуваат околу 115.320 евра бруто плата, експертите за продажба или аквизиции со заработка од 99.635…
Дали новиот закон ќе го забрза доселувањето на Македонците во Германија?

Новиот закон за доселување нема да ги надмине бирократските пречки за доаѓање на квалификувана работна сила во Германија, прогнозира експертот Мариус Толенере од адвокатската канцеларија…


Од 2020 Германија ги отвора вратите за работници од земјите што не се членки на ЕУ

Германската влада на својата седница во средата го прифати законот за доселувањето на стручната работна сила кој од 2020 година би требало да овоможи и…Германија очајно има потреба од работна сила! Кои се условите за да добиете работа

Германија конечно треба да добие закон за имиграција што значително ќе го олесни доаѓањето на квалификувани луѓе од целиот свет. Што се однесува до Западен…