дијабетис


Дијабетесот може да се излекува, и тоа на следниот начин

Научниците од Универзитетот во Њукастл во Велика Британија откриле дека губитокот на помалку од еден грам маснотии во панкреасот може да поттикне повторно производство на…

Инсулинско апче за дијабетес на повидок

Мала израелска фармацевтска компанија „Oramed Pharmaceuticals“ најавила дека нивниот инсулин кој се зема орално покажал исклучително успешни резултати во намалување на гликозата во крвта за…
„Дијабетисот и ракот се измислени болести – Еве што треба да правите за да останете здрави“

Името на проф. Иван Павловиќ Неумивакин повеќе од 40 години се поврзува со алтернативна медицина. Дијабетес и рак се измислени болести, Паркинсонова не постои, ако…