албанија

Мета се закани дека ќе ја изнесе војската на улиците, во Скадар запален изборен материјал, судири на полицијата и граѓаните (ВИДЕО)

Со наближување на 30 јуни, денот на локалните избори, се зголемуваат тензиите во Албанија. По барањето на градоначалниците од редовите на опозициската Демократска партија, Општинските…Децата на богатите Албанци се расфрлаат со пари, народот врие

Друштвената мрежа Инстаграм последниве години стана идеално место за фалење со баснословно богатство, а по правило со парите се фалат наследниците. Последен во низата е…


До 2030 Албанија ќе падне под 1 милион жители!

Поранешниот претседател на Албанија, Бујар Нишани, ги коментираше податоците изнесени од Институтот за статистика за бројот на албанската популација. Според Нишани, Албанците се иселуваат на…Војна на тартуфите во Албанија

Закани, отруени кучиња, пресечени дрвја – Албанија е зафатена од таен конфликт, наречен „војната на тартуфи“, кои се сметаат за „црното злато“ во оваа сиромашна…