Живот

Отец Јоил: Со свети Василиј Чудотворец сум доживеал најмногу случаи човек да се излекува од рак

Никој не може да излечи рак во светот, тоа е само мачење и ништо друго. А со свети Василиј Чудотворец сум доживеал најмногу случаи човек…

Повеќе

ВИДЕО: Чудо во манастирот Свети Василиј Острошки

Свети Василиј Острошки е еден од најпознатите Светци кој се прославува и на кого му се молат дури и католиците и муслиманите. Тоа и не…


Значење на иметo Анастасија

Анастасија е име со грчко потекло добиено од зборот „anastasia“ што значи „таа што воскресна“ („anastasis“ = воскресение, подигање). Според народната традиција, ова име им…


Добро запомни ги овие зборови на патријархот Павле, бидејќи мудроста што извира од секоја негова реченица ја облагородува душата

Добро запомни ги овие зборови на патријархот Павле, бидејќи мудроста што извира од секоја негова реченица ја облагородува душата.Неговите проповеди за важноста на молитвата се…


Германски научници ќе одгледуваат свињи за трансплантација на срцa на луѓе

Германски научници планираат оваа година да клонираат и одгледуваат генетски модифицирани свињи кои ќе служат како донатори на срца на луѓето, беше објавено еден месец…


Голем успех на медицината, пациенти излечени од рак

Двајца пациенти и по 10 години не покажуваат знаци на повторување на канцерот по третманот со ЦАР-T терапијата Две лица, кои беа меѓу првите пациенти…


Марихуаната може трајно да го оштети мозокот

Се сеќавате ли на оние напушени момци кои ги поминуваат деновите во соба или возило завиткани во чад од марихуана, способни само да побараат нов…


ПРВ ПАТ ВО ИСТОРИЈАТА: Срце на генетски модифицирана свиња пресадено во човек

Лекарите од Медицинскиот факултет на Универзитетот во Мериленд во петокот, за прв пат во историјата, трансплантирале срце на генетски модифицирана свиња во човек. Ова е…


Никола Тесла: Смртта не постои, Исус ја знаеше тајната!

„Смртта не постои, а со самото тоа сознание, стравот од неа исчезнува. И запомнете: ниту еден човек кој постоел – не умрел. Тие се претворија…


Јас сум Др. Роберт Малоун: Пред да ги вакцинирате вашите најмили деца – прочитајте

Се викам Роберт Мелоун, лекар сум и научник но, уште поважно, и родител и дедо сум. Обично не читам подготвени говори, но сакам да сум…