ЗдравјеНаучно докажано: Честичките од загадениот воздух можат да предизвикаат рак на мозокот

Едно ново истражување првпат ги поврза наночестичките од загадениот воздух со карциномот на мозокот. Ултраситните честички (УФП) се создаваат со согорување гориво, особено кај дизел-возилата,…


Ова е клучниот симптом на рак на јајници кој многу од жените го игнорираат и одат на доктор предоцна

Милиони од жените се во голем ризик да развијат рак на јајниците затоа што игнорираат еден од главните симптоми за оваа болест. Докторите предупредуваат дека…Успех на тимот ортопеди: Велешанката повторно гази на свои нозе откако и беше отстранет тумор и поставена протеза

– Пациентката имаше одлично заздравување и моментално е пратена на физикална терапија, почна да гази 100% на ногата, значи почна да ги извршува секојдневните активности…


Внимавајте: Причинителот на срцеви заболувања e во вашата канцеларија

Британските истражувачи откриле дека луѓето што работат 11 или повеќе часа дневно се изложени на 67% поголем ризик од срцеви пречки од луѓето што работат…Лекарите направија чудо, на девојка ѝ ја сошија ногата после несреќа и таа пак оди

Докторите и медицинските сестри во Загреб направиле голем и чудесен зафат на пациентката Мартина Дир, спасувајќи и ја ногата во неверојатни услови. Оваа млада медицинска…