Видео
Најбрзиот воз во светот: Кинеската „молња“ побрза и од јапонскиот „куршум“ (ВИДЕО)

Кинезите го промовираа најбрзиот воз во светот. Тоа е „Шангај Маглев“, кој треба да развие брзина од 600 километри на час. Првите патници ќе се…Претседател на Собрание водеше седница и хранеше бебе (ВИДЕО)

Претседателот  собранието на Нов Зеланд Тревор Малард за време на парламентарната расправа хранеше бебе на еден од пратениците. Малард на Твитер објави фотографија како го…