Свет

Нема живот на Косово: 40.000 граѓани ќе заминат во Германија

Многу косовски граѓани ќе заминат од земјата во потрага по егзистенција. Масовното напуштање на Косово покажува дека во последните две години ништо не е направено…

Повеќе

Суровата албанска мафија ја тресе Европа и Балканот: 15 фамилија го контролираат наркобизнисот, еве кои се

лбанските кланови преку недвижности „испрале“ дури 1,5 милјарди евра во Србија, Црна Гора и на Косово, во текот на последните 10 години. Тамошните кланови соработуваат…Како живеат албанските мафијашки банди – Ние сме цареви на Лондон, никој не ни може ништо

Припадниците на албанските нарко-банди, кои ја преплавиле Британија со кокаин, се пофалиле на Инстаграм со своето оружје, парите и луксузните автомобили. Бандата Хелбанијанз, чие седиште…


Германска џихадистка купила 5-годишно девојче од Ирак: Го чувала како роб и го оставила да умре од жед…

27-годишната Германка Џенифер В. и нејзиниот сопруг во 2015-та година купиле девојче од Ирак кое што го чувале како домашна робинка во ирачкиот град Мосул…


Од 2020 Германија ги отвора вратите за работници од земјите што не се членки на ЕУ

Германската влада на својата седница во средата го прифати законот за доселувањето на стручната работна сила кој од 2020 година би требало да овоможи и…