Мистерии


Приказна за легендарниот меч на свети Михаил: Манастирите се илјадници километри оддалечени од себе, а сепак прават совршена линија

Манастирите се илјадници километри оддалечени од себе, а сепак прават совршена линија. Имагинарната линија поврзува седум манастири, од Ирска до Израел. Манастирите се илјадници километри…


Американски физичар тврди: „Вонземјаните тајно нè надгледуваат од вселената милиони години наназад“

“Вонземјанските набљудувачи“ би можеле да се наоѓаат во нашиот Сончев систем. Американскиот физичар Џејмс Бенфорд во еден од своите последни трудови тврди дека постојат таканаречени…


„Фајненшл тајмс“: Франција се противи да се отворат преговори со Македонија и со Албанија поради муслиманите

Весникот „Фајненшл тајмс“ пишува дека Франција вложила жесток отпор на идејата да се отворат преговори со Македонија и со Албанија, што пак предизвикува критики од…


Американската војска потврди дека снимила три НЛО објекти (ВИДЕО)

Американската воена морнарица ја потврди автентичноста на снимките кои прикажуваат неидентификувани летечки објекти, но истовремено соопшти дека нема сознанија за тоа за какви објекти станува…


Паника во САД, им снемува копно: Ги “стигнала” клетвата на рускиот цар и ништо добро не ги чека во наредните години

Пред 152 години, Руското царство ја продало Алјаска на Америка. Во таа 1867-ма година, Русија на САД и ја продала таа територија за симболични 7,2…Илиевски: Државните функционери покрај тоа што незаконски напредувале во наставно научните звања, незаконски земале и плати од тетовскиот Универзитет

Во редовниот инспекциски надзор кој е извршен на тетовскиот Универзитет, согласно годишната програма на Државниот просветен инспекторат ги проверивме досиејата на правниот факултет, Ѓорѓиевски вели…


Во карпа откриена вонземска материја

Во нов труд на Центарот за молекуларна биофизика ЦНРС во Франција, научниците тврдат дека откриле вонземска органска материја „заглавена” во вулканска карпа на планината Маконџва…