Бизнис


Фејсбукот би можел да биде забранет

Европската унија подготовува нов закон со кој во цела Европа би можело да биде забрането користење на социјалните мрежи од страна на лица помлади од…


Почна исплатата на тутунот

Три откупни компании ја почнаа исплатата на тутунот, информира Сојузот на тутунските здруженија на Македонија. – Почна исплатата на првите откупени количества минатата недела. Откупувачите…Нова Љубљанска Банка (NLB) ќе се продава: Се очекува нов банкарски бренд во Македонија

Надзорниот одбор на Словенечкиот државен холдинг најави дека Словенија во 2016 година планира да почне процес на приватизација на околу 20 компании од кои најзначајна…


Американска компанија ќе гради инженерски центар во Македонија

Американска компанија ќе гради инженерски центар  во Македонија.  Инвестицијата ја договори вицепремиерот Пешевски, кој е во работна  посета на Соединетите  Американски држави.  За почеток  би…