Објавено од автор: globus2

ВИДЕО: Хајрадини го кажува она што „патриотите“ од ВМРО-ДПМНЕ И СДСМ не се охрабруваа да го спомнат

Џевдет Хајредини, поранешен министер за финансии, на конференцијата „За општество ослободено од корупција“ која ја организираше ЦИВИЛ – Центар за слобода истакна дека оние коишто…
Преподобен Стилијан – Им помага особено на малечките деца и на бездетните родители

Преподобен Алимпиј Столпник Роден е во Адријанопол, пафлагониски град. Од малечок Му беше предаден на служба на Бога. Како ѓакон служеше во црквата на епископот…


ФОТО: Вашата свадба во ресторан со дворна површина од 9500 метри квадратни

Доколку сакате вашата свадба да наликува како оние од холивудските филмови тогаш несомнено е дека трeба да го одберете ресторанот Ритуал кој се наоѓа во Скопско Трубарево и…


Свети Климент, архиепископ Охридски – Народот и учениците ги „хранел“ со поуки и им „станал татко на сиромасите и заштитник на вдовиците“

Свети Климент, архиепископ Охридски За свети Климент Охридски, патронот на нашата Црква, првиот словенски епископ со Дух напоен од Бога, нашиот Старец, молитвеник, духовник, беседник,…


Светата великомаченичка Екатерина – После многу мачења ја убија со меч во нејзината осумнаесетта година

Светата великомаченичка Екатерина Ќерка на царот Конста. По смртта на татко ѝ живееше со својата мајка во Александрија. Мајка ѝ беше потајна христијанка, којашто преку…
Фармацевтската индустрија „Алкалоид“ АД од Скопје од идната година тргнува агресивно во настапот на големиот руски пазар

Фармацевтската индустрија „Алкалоид“ АД од Скопје од идната година тргнува агресивно во настапот на големиот руски пазар. Добивањето на Сертификатот за добра производна практика од…