Наскоро сите ќе станеме пилоти? (ВИДЕО)

Шведската компанија Џетсон разви комерцијално електрично летало за едно лице. Може да лета околу 20 минути и да достигне брзина од 102 километри на час. Неговата вредност ќе изнесува приближно 100 илјади евра. Дали сега сите ќе станат пилоти?