Катица Јанева се соблекла по долна облека пред истражни органи

По завршните зборови на поранешната специјална обвинителка Катица Јанеева во судскиот процес „Рекет“, таа денеска повторно предизвикала скандал откако службено била спроведена во Државниот завод за ревизија.

Имено, утрово во 10.30 часот, Јанева била спровдена од нејзиниот дом во Скопје до Државниот завод за ревизија.

Веднаш откако започнал официјалниот работен состанок со претставници на ДЗР, Јанева почнала да се однесува дрско и непристојно, а во еден момент ја соблекла својата облека и останала во просторијата по долна облека во присуство на повеќе лица и одбила да даде било каква изјава.

Бил направен записник за констатиран прекршок по член 4 од Законот за јавен ред и мир, кој одбила да го потпише и да го прими.