Еве како Индија се справува со оние кои што не ја почитуваат забраната за движење поради коронавирусот! (ФОТО)

Индија во следните три недели воведе забрана за движење на граѓаните, а со цел заштита на населението од коронавирусот кој што го зафати речиси целиот свет.

-За да ја спасиме Индија и секој нејзин граѓанин, се забранува излегување од дома, истакна во своето видео обраќање во живо индискиот премиер Моди.

Тој додал дека следните три недели ќе бидат силен удар врз економијата, но според него само една ваква одлука може да ја врати Индија во нормализација.

Оние што ја прекршиле забраната за движење поминале многу лошо, како што е тепањето со камшик.