Неидентификувани летала забележани на сателитски снимки од тајна американска база (ВИДЕО)

Неодамнешните сателитски фотографии од полигонот „Тонопа“ на американските воздухопловни сили во Невада прикажуваат десетина неидентификувани летала. Можните објаснувања се разновидни, но базата е позната по тоа што е дом за авионите од „Областа 51“, за која Пентагон не изнесува детали.

Сателитските фотографии направени на 6 декември прикажуваат необична глетка: 12 необични објекти што стојат пред исто толку хангари во делот на базата кој ретко се користи и за кој се знае малку. Ова ниво на активност кај „Тонопа“ е исто толку невообичаено како и изгледот на непознато летало, што досега не било забележано, објави порталот „Драјвс Тајлер роговај“, кој ги откри леталата.