Министерот што се повлече по снимката каде зема мито, ќе биде директор на Клиника за урологија

Поранешниот заменик-министер за здравство Асим Муса кој се повлече од функцијата по објавување на снимка на која наводно тој договара земање поткуп, од понеделник почнува да работи на Клиниката за урологија во Скопје, наместо во Заводот за нефрологија од каде дојде во министерството за здравство. Од Министерство за здравство не одговараат на прашањето кога е направено ова преземање, а директорот на Клиниката за урологија Сашо Дохчев објаснува дека Муса е искусен лекар и дека треба да биде онаму каде му е местото.

– Преземањето е нормална активност согласно законот. Имавме потреба од лекари, префрлањето беше одамна договорено – вели Дохчев за „Слободен печат”.

Снимка од моментот кога Муса земаше пари за операција, по што се повлече од функцијата заменик-министер за здравство: