Дојранско Езеро, Вардар и Егејско Море на една фотографија

На социјалните мреѓи се шири оваа фотографија снимена од авион, на која истовремено се гледаат Дојранското Езеро во неговата целина, во средината може да се види змиестиот облик на реката Вардар и во горниот лев агол од фотографијата може да се види Егејското Море.

Вистинска среќа е што временските услови дозволиле да се сними оваа неверојатна и веројатно единствена фотографија што го доловува сето ова.