Почина Хајан Селмани еден од најпрогресивните македонски претприемачи

Почина Хајан Селмани сопственик на компанијата „Haselt“, која освен во земјава, канцеларии има во Америка и Европа. Тој важи за еден од најпрогресивните македонски претприемачи, говорник, филантроп, учесник во многу акции, човек кој понудил извозни решенија во ИТ секторот, пренесува Фактор.

Одржал најмалку 400 предавања и јавни говори на тема претприемништво, технологија, лидерство и мотивација.