Убивањето на македонски деца останува неказнето, а убијците слободно живеаат на Косово

Вујкото на убиениот тинејџер, кој пред два дена беше усмртен со нож во скопската населба Ново Лисиче, се огласи на Фејсбук:

„Ноќва ми е убиен внукот Никола Христовски – Кољо, анѓелот на вујче. Вујче едно само ќе ти обеќа, дека тој твој убиец вујче ќе го прати во пеколот, да му гори душата. Поздрав вујче, анѓелу мој“, напиша вујкото Сашо.

И неколку дена по убиството на Никола Христовски, има бројни коментари на социјалните мрежи.

Граѓаните коментираат зошто убивањето на македонските деца станува неказнето, со оглед на тоа што ниту убијците на децата од Смилковско езеро, убиецот на Пино Секонде, како и Никола Саздовски се на слобода.

Се претпоставува дека сите тие се на Косово, со кого и оваа како и претходната власт тврди дека има добри односи, што е повеќе од чудно со оглед на фактот дека во него се заштитени убијци на деца.