Заев: Европа е најсекси девојка во светот (ВИДЕО)

Премиерот Зоран Заев беше на форумот „Европа – Вахау“ во Австрија.

– Европа препозна дека ги делиме истите вредности и уверен сум дека годинава Северна Македонија ќе добие датум за почеток на преговорите.

На форумот „Европа – Вахау“ во Р. Австрија, пренесов дека за Република Северна Македонија нема друга алетрнатива, освен членство во ЕУ. Направивме низа реформи во правосудството, во јавната администрација, како и во безбедносните служби, преку дијалог најдовме решение за спор од 28 години.

Му благодарам на еврокомесарот Хан за неговата континуирана поддршка и за тоа што го препозна нашиот придонес за целиот регион на Западен Балкан, напиша тој на Фејсбук.

На форумот даде нова комична изјава како што тоа го правеше на митинзите за претседател.

Истакна дека Европа треба да остане најсекси девојка во светот.