Кошаркарот на Црвена Звезда со порака до Медлин Обрајт: Ќе гориш во пеколот бабо

Медлин Олбрајт и Бил Клинтон ги дочека бројна делегација од Косовската влада. Тие пред два дена допатуваа во Приштина, по повод 20 годишнината на влегувањето на НАТО трупите во јужната српска покраина.

Ќе гориш во пеколот бабо, и порача познатиот кошаркар на Црвена Звезда и бившиот репрезентативец на Србија Марко Кешелј.

Медлин Олбрајт Kорбел е првата жена која стана државен секретар на САД. Таа беше назначена од страна на американскиот претседател Бил Клинтон на 5 декември, 1996 година, а едногласно беше потврдено од страна на американскиот Сенат со 99-0 гласови. Таа ја даде свечената заклетва на 23 јануари, 1997 година.

По тој повод познатиот кошаркар на Црвена Звезда и бившиот репрезентативец на Србија Марко Кешелј, напиша на Твитер налогот дека Злосторникот секогаш се враќа на местото на злосторството, алудирајќи на бившата секретарка на САД, Медлин Олбрајт

Ќе гориш во пеколот бабо, и порача Кешелј.