Акција на специјалците во Арачиново, паднаа крупни „ѕверки“

Рано изутрина имало акција за апсење која ја извеле специјалните единици на МВР во Синѓелиќ и околината на Арачиново. Упасен е Абдула Садики (на сликата од десно) уште еден важен член на криминалната група „Беланоца“, што е продолжение на претходната акција, дознава Вечер.

При апсењето вршени се и претреси при што е пронајдено автоматско оружје, муниција и кокаин. Уапсениот Садики, викан Дики Беланоца, е близок со Бекик и Ибрахим Јахја од истата група, а по апсењето судот му изрекол мерка 30 дена притвор.