Чудо во манастирот „Крка“: Плаче икона на свети Архангел Михаил

Икона на светиот Архангел Михаил во православниот манастир Крка, недалеку од Кистанија во Хрватска, веќе со денови „плаче“.

Овој несекојдневен настанникого не остави рамнофдупен.

Владиката Никодим за време на литургија соопштил дека иконата мироточи.

– Пред неколку дена во манастирот Крка проплака икона на архангел Михаил која стои на самиот влез на црквата, потврдил владиката.

-Вакви работи не се случуваат случајно.Оние кои не веруваат може да гонегираат тоа, но оние кои веруваат знаат дека ова не е случајност и дека нешто следи или можеби е опомена за нешто што правиме- рекол еден од локалните жители.

За сето ова е известен и патријархот Иринеј, кој вели дека ова што се случлува е вистинско чудо.