(ВИДЕО) Во Албанија има магацини со дрога, тврди германски новинар

Дека во соседна Албанија има магацини со дрога, тврди новинарот на германскиот весник „Билд“, Питер Тиеде.

Тој изјави дека во Круја, Албанија, има магацини кои се полни со дрога и тие се контролираат од градоначалникот и други искусни лица.

Новинарот Питер Тиеде, кој гостуваше на албанската ТВ „News 24”, на прашањето од каде го знае тоа, дека во Круја, Албанија има магацини кои се полни со дрога, рече дека дознал преку истражувања.