Дечкото кој го кршеше крстот на црквата умрел во најстрашни маки

Божја казна ги стигна луѓето кои пред 14 години ги кршеа крстовите и палеа српски цркви во Косово. Алем Курти кој го кршеше крстот на српскиот манастир на Косово почина во 2015 година во приштинска болница во тешки маки, после борбата со ракот кој му ги уништи белите дробови и црниот дроб.

Алем Курти е човекот кој го скрши крстот од српската црква во Косово

Семејството е во паника. Речиси сите негови блиски се тешко болни а стравуваат дека сето тоа е поради неговиот грев, и е казна од Бог за делото што го стори Алем.

Пред смртта Алем трпел големи неподносливи бои, а истото го доживува и неговата сестра и родителите.

По неговата смрт, како што велат српските свештеници, Албанците од Косово се плашат и да пријдат на православните светилишта.

Алем Курти не е единствениот Албанец кој страдал од тешка болест, имало и други кои умирале со тешки маки.Божјата казна е спора но го стигнува оној кој прави грев. Ова е опомена за сите кои во иднина имаат таков план, да уништат Божји дом, вели Веља Стојкович, кој служи во храмот Успение на Пресвета Богородица.

– Рада Вујович една од дваесетте Срби кои биле сведоци на случувањата на 17 март 2004 година, вели дека тоа била страшна глетка. Цело Косовско поле било во пламен, а Драган Кошанин се потсетува на тројцата убиени тој ден, од кој едниот полиен со бензин и запален да гори.