ФОТО: Терапија со галење крави што им помага на луѓе со одредени проблеми

Вработените на фарма за крави во американската сојузна држава Њујорк воведоа програма за терапија со галење крави што им помага на луѓе со одредени душевни проблеми и состојби да се чувствуваат посмирено и подобро.

За еден час терапија што вклучува галење, гушкање или четкање на кравата, заинтересираните треба да издвојат 75 долари.

Вработените на фармата Mountain Horse ветуваат забавно и опуштено искуство со нивните крави.

Во зависност од избраниот пакет, заинтересираните муштерии може да се дружат и со коњите на фармата.

Слична терапија со крави има и во Холандија.

Работниците на фармата во селото Бетс во северозападниот дел на земјата велат дека галењето крави има смирувачки ефект и го зајакнува чувството на доверба.