Мистерија на Антарктикот: Под истопениот мраз се појавил чуден објект и никој не знае што е

Чуден објект е пронајден на Антарктикот. Тој би откриен со помош на апликацијата “Google Earth” И никој не знае за што станува збор. Мистериозниот објект е откриен по топењето на мразот на Антарктикот, а можеби е таму веќе со години.

Објектот, составен од низа градежни структури во должина од околу 1.500 километри, предизвикал бројни шпекулации и теории на заговор од корисниците на интернет. Многумина најпрво помислиле дека станува збор за истражувачка станица, со оглед дека е познато дека неколку од нив се наоѓаат на овој континент, но се воспоставило дека тоа не е случај.

“Мислев дека објектот се користи за истражувања. Но, ги погледнав координатите и погледнав на повеќе локации за сите познати истражувачки станици на Антарктикот, а најблиска е норвешката, која се наоѓа на 320 км оддалеченост”, рекол истражувачот познат под името “Conspiracy Depot”.

Еден корисник на интернет се запрашал дали откритието е всушност нуклеарен бункер за светските моќници и елити, пишува британски “Express”, додека други забележале дека ова подрачје изгледа како да е прекриено со лента за возила, а изгледа дека постои и писта.

Друг истражувач рекол дека мистериозниот објект е видлив од 2001. година. Додала дека изгледа како писта и некој вид на оперативен центар.