ФОТО: Проблематичен педофил шета на слобода

Зуљаљ Јусуфи е повратник од Швајцарија во Македонија. Во 2008 година се обидува да обљуби девојка со посебни потреби.

И покрај тоа што се заканувал на семјството на девојката и поседува странски пасош судиите од основен суд Прилеп му допуштаат да се брани од слобода и не му одредуваат мерка притвор.

Злосторникот ова го користи за да побегне од Македонија. Бил уапсен случајно откако прави тешка собраќајка надвор од Македонија и екстрадиран е во државава каде добива минимална казна од две години. Станува збор за доста проблематична личност кој во пијана состојба доста често го злоставувал и малтретирал и сопственето семејство.