Плата 30.000 евра – може да аплицираат и Македонци за оваа работа во Германија

Аеродромот Фрапорт во Германија бара работници. Нудат годишна плата помеѓу 25.000 и 30.000 евра. Работниците би требало да располагаат со основно знаење на германскиот и англискиот јазик, а освен квалификувани ќе вработуваат и неквалификувани работници. Тие ќе работат на работните места поврзани со багажот.

Аеродромот во Франкфурт вработува 81.000 работници, но работна сила и понатаму недостасува.

На работниците им нудат и евтино сместување кое не би требало да чини повеќе од 350 евра, пишува германскиот венсик Шпигел.

Во случајот работникот да зема плата од 25.000 евра, тоа значи дека би му останале оклу 1.600-1.700 евра месечно.