Апел за помош на 14-годишниот Василие Петридов

Василие Петридов (14) боледува од ретка болест: прогресивна мускулна дистрофија. За три третмани со репрограмирани матични клетки во Москва потребно е да се соберат 46.000 евра. Третманите ги спроведува доктор Пјетар Гарјаев.

По првиот направен третман на 7 март, кај Василие биле забележани очигледни подобрувања, па неговото семејство апелира сите заедно да му помогонеме на Василие да го оставри својот сон.

Телефонските броеви за донации се: „Телеком“ 070 143 444 и „Вип.Оне“ 143 464

Трансакциска сметка: 270-7000244647.07 / АД Халк банка – Скопје.