Видео: Путин во грч ладна вода за Богојавление

Рускиот претседател Владимир Путин продолжува да ги забавува медиумите со неговите препознатливи јавни настапи, а овој пат се фрла во грч ладна вода по повод православниот христијански празник Богојавление Водици.

Со цел да оддаде почит на крштението на Исус Христос од страна на Свети Јован, рускиот претседател влезе во замрзнатите води на езерото Селигер, на северот на Москва.

Денес Богојавление-Водици ќе биде прославен од милиони православни верници на црквите кои празнуваат според Јулијанскиот календар.