Албанска министерка македонска снаа

Со министерката за образование и наука на Албанија – Линдита Никола која како македонска снаа одлично зборува македонски јазик!-напиша Рената Тренеска Дескоска под оваа фотографија којашто ја постираше на својот ФБ профил.

Линдита Никола беше избрана за министерка за образование и наука во септември 2017 година.Таа и во претходните влади предводени од премиерот Еди Рама ја извршуваше истата функција.

Родена е во Тирана во 1965 година ,а е член на Социјалистичката партија од 2007 година.

Мажена е за Лигор Никола и има една ќерка.

Лигор Никола е декан на Факултет за математичко инженерство и физика во Тирана.