Повик до граѓаните на Битола за свечената Литија во чест на Свети Нектариј Битолски

Од Преспанско-пелагониската епархија соопштуваат дека вo недела на 17.12. 2017 год. по Светата Божествена Литургија, во 10.30 часот, од пред храмот Св. вмч. Димитриј, започнува свечената Литија, во чест на нашиот патрон и Заштитник на градот Битола – Св. Нектариј Битолски.

Во негова чест, вечерта во 19.часот, во Народниот театар Битола, ќе се одржи Свечена Духовна Академија.

Ве покануваме, сите заедно да го прославиме неговиот спомен!