сабота, 21 октомври 2017

Видео: Вистинско чудо – за оваа вода се верува дека ги лекува сите болки

manastir
 

Манастирот Стјеник на подножјето на планината Јелица, недаеку од Чачак, крие неприкосновено богатство.

Освен моштите на Свети Јован Стјенички, тука има и извор со исцелителска моќ.

Патот до овој манастир не е нималку лесен. Во овој манастир го изградиле браќата Мрњавчеви, а веќе 13 години манастирот го одржува отецот Пајсиј, кој овде живее испоснички живот, заедно со уште неколку луѓе. Јадат печурки, собираат билки и пијат од лековитата вода.

За водата одовој извор се верува дека е навистина лековита. Постојат мноштво приказни од лица кои ги излекувале своите болести со помош на оваа вода.

Народот доаѓа до овој манастир иако е навистина далеку, меѓутоа вреди.

facebook_link