сабота, 21 јули 2018

Фото на денот: Српски воз што оди на Косово

 

За првпат по повеќе од 18 години српските власти воведуваат пробна железничка линија помеѓу Белград и Косовска Митровица, а новиот руски воз кој ќе сообраќа на оваа релација е украсен со мотиви од културното и духовното наследство на Србите од Косово, пренесуваат српските медиуми.

Возот е купен од Русија, ќе вози од Белград до Митровица во северно Косово, а е „украсен“ од Канцеларијата за Косово и Метохија на Србија.

voz1

facebook_link