ВИДЕО: Муслимански хор на божиќна миса

Во период во кој светот се преокупиран со вести и информации за конфликти помеѓу народите и религиите, и кога религијата станува најчеста алатка за злоупотреба за произведување на конфликти, една вест од Либан доаѓа како искра надеж и пример дека религиите немаат меѓусебен конфликт.

Либан е пример за меѓуверски соживот. Еден муслимански хор одлучил да го зголеми чествувањето на Божик кај своите пријатели и соседи христијаните. За таа цел муслиманскиот хор одлучил да пее божикни песни во една црква во Бејрут.