Клинтон: Болеста ми е казна за гревовите

Порнанешниот американски претседател Бил Клинтон, во интервју за „Дејли Њуз“, потврдил дека има нарушена здравствена состојба и дека се бори со болеста веќе извесно време. Клинтон не сакал да открие за каква болест се работи, бидејќи не сакал да вознемири одредени луѓе.

Се шпекулира дека Клинтон боледува од СИДА. Клинон рекол дека најмногу го „боли“ сознанието за болеста, и дека тоа е највеојатно казна на унивеумот за грешките од младоста.

Клинтон во интервјуто вели дека верува дека Доналд Трамп ќе ја продолжи политиката на неговиот претходник Барак Обама, бидејќи ретко се случувало американскиот претседател да ги игноира сите аспекtи на администрацијата. Тој, исто така, напоменува дека неговиот политички идол бил Џон Кенеди.