Ова видео од Крушево го маѓепса светот

Шпанскиот параглајдерист Феликс Родригес, кој бил учeсник на четиринаесеттиот Европски шампионат во параглајдерство, што се одржа во Крушево, направил одлична промоција на Македонија како туристичка дестинација.

Не е потребно многу, само добар момент на инспирација и ќе се долови целата убавина на оваа наша мала балканска убавица.

Видеото со брзина на светлината се прошири низ светските медиуми и изнуди милиони воздишки.