Скопјанец хакирал фејбук профил на девојка и на нејзината мајка и ги злоупотребувал нивните податоци

FILE - This Oct. 11, 2010 file photo, shows the logo of the online network Facebook, recorded in Munich with a magnifying glass of a computer screen of a laptop. Facebook said Tuesday, Nov. 29, 2011, it is settling with the Federal Trade Commission over charges it deceived consumers. The FTC had charged that the social network told people they could keep the information they share private and then allowed for it to be made public. The charges go back to 2009.(AP Photo/dapd, Joerg Koch)

Секторот за компјутерски криминал и дигителна форензика поднесе кривична пријава против 23-годишниот А.Е. од Скопје, поради „злоупотреба на лични податоци“.

Пријавениот со цел да нанесе штета на оштетената и нејзината мајка без нивна согласност ги набавил нивните лични податоци и ги користел нивните лични „фејсбук“ профили, злоупотребувајќи ги нивните податоци на интернет, праќајќи на други лица пораки со недолична и заканувачка содржина од истите.