Починале во рок од 20 минити

Хенри и Женет Де Ланго, после 63 години брак, починаа во рок од 20 минути. Тие не можеле да живеат еден без друг. Целиот живот го поминаа заедно, одгледаа 5 деца, а и заедно го напуштија светот.

Починале пред десет дена во дом за старци во Јужна Дакота, а 87 годишната Женет починала прва. Нејзиниот маж ја држел за рака додека и самиот не го испуштил последниот здив.

„Брат ми Кит рече дека мама отиде на небото. Сега може да оди и тато, ако тој сака. Ги отвори внимателно очите, погледна каде лежеше мама. Повторно ги затвори. Легна и почина 5 до 10 минути подоцна.” – изјави нивниот син Ли Де Ланго.