Аца Лукас ќе глуми заедно со Владо Јовановски во филм

Фолкерот добил улогата на коцкар во филмот “Есента на самурајот”, кој го режира Данило Бечковиќ.

Во романтичниот филм има многу смеа и нежни емоции. Филмот”Есен на самурајот” е во режија на Данило Бечковиќ, а во една од улогите се појавува и фолк пејач Аца Лукас. Во просториите на Радио Белград во вторникот е снимена сцена со музичката ѕвезда, во кој пејачот не треба многу да се игра, бидејќи глуми коцкар. Аца ја прифатил филмската понуда, бeз да се согласи на хонорар.

– Хонорар земам за оние работи кои навистина сум добар – рече Аца пред снимањето. – Ова е предизвик и ако јас се покажа дека сум добар актер, ќе бидат главните улоги и добра цена.
Покрај Петар Стругар, кој ја игра главната улога во филмот играат Никола Којо, Сергеј Трифуновиќ, Андрија Милошевиќ, Весна и Катарина Жутиќ Весна Тривалиќ, која Лукас ја става меѓу омилените домашни актерки.
Пејачот, ниту еден момент не размислував да ја прифати улогата, кога таа му била понудена и да застане рамо до рамо со врвни актери. И филмската екипа е задоволна од Аца, кој се снашол во оваа улога, а во сцената учествува и македонскиот актер Владо Јовановски. Премиерата На филмот е закажана за 3 октомври во Сава центар.