ВИДЕО: Кучиња се пресметаа со голема змија за да ги заштитат сопствениците

Според податоците на Американското друштво за тропска медицина и хигиена, секоја година од последица на змиско каснување, во Индија умираат 46.000 луѓе.

За среќа едно семејство од индискиот град Салем со вакви кучиња чувари не треба да се грижат, дека неповикана змија ќе ги изненади.

Погледнете во видеото како две кучиња се пресметуваат со големата змија.