Нов терористички напад, најмалку 40 загинати

Бомбаш самоубиецот крена во воздух авганистански конвој пред Кабул. Во нападот загинаа најмалку 40 лица, цивили и полицајци, а ранети се голем број уѓе.

Две бомби ги погодиле возилата во кои се превезувале дипломци кои се враќале од церемонија одржана во западниот дел на Кабул.

kabul1

За овој напад одговорноста за преземале Талибанците.