Дедо од Битола претепал полицаец

Дваесет и двегодишниот И.Ж. (22) од Битола е осомничен за напад на службено лице при вршење на работи од безбедноста. Тој на улица во Битола се обидел со своето возило да прегази сообраќаен полицаец. Кога бил конечно принуден сам да застане излегол од возилото и го истепал полицискиот службеник.

Осумдесетгодишниот П.К. од Битола пред три дена во продавница во Битола прво вербално, а потоа и физички нападнал полицискиот службеник удирајќи го со тупаница по главата и телото, при што ми нанел телесни повреди. ПОвредениот полицаец завршил на болничко лекување.