ВИДЕО: Како да го парализирате силувачот за една секунда

За една девојка или жена не пости пострашно искуство од тоа да некој манијак се обиде да ги силува.
За да го спречите ова понижување, важно е да ги познавате основните техники на самоодбрана. Ако немате време да се запишете на часови на боречки вештини, обавезно погледнете го видеото.

Во него американската манекенка и актерка и поранешна борачка Ив Торес покажа како да се одбраните од напаѓачите и да го оневозможите сексуалниот напад.