„ Не само што не се раѓаме, туку и убиваме“ вели владиката Петар

„ Во првиот благослов божји стои кога Бог го создал човекот и рекол раѓајте се и множете се и наполнетеја земјата. Во овој благослов кој истовремено и е заповед стои не само да се раѓаме туку и да се множиме, а ние денеска не само што не раѓаме туку и убиваме, ги убиваме зачнатите во утробите“ рече владиката Петар во божиќната порака.

Извор: Тера