Драма на сараевскиот аеродром: Слетуваме на среќа па што биде, нека биде! (ВИДЕО)

– Иранците пијат по 60 милиони литри алкохол годишно и покрај тоа што алкохолните пијалаци се забранети во земјата, покажуваат податоците на Министерството за труд и социјална политика.

avioni-magla-860x680-640x506

– Овие податоци покажуваат критична состојба, изјави денеска Русбех Кардуни, шеф на специјалната комисија за оваа проблематика во Министерството.

Продажбата и конзумацијата на алкохолот се забранети во Исламската република и казните за нарушување на оваа забрана варираат од високи парични казни до удари со камшик.